culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Ajam (Gekruide kip) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 5 4 1 1 1 1 1 - |
kilogram stuks stuks theelepel theelepel theelepel stuks teentje theelepel naar smaak |
kip ui tomaat sambal oelek djahe sap (citroen-) sereh (vers) knoflook laos (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De kip in stukken snijden, goed wassen en uit laten lekken. De tomaten in stukken snijden, uien en knoflook heel fijn snijden. Fruit in wat olie de uien en knoflook heel licht. Dan de sambal, kruiden en tomaat erbij en laten doorfruiten. Daarna de stukken kip erbij en goed door elkaar mengen. De deksel op de pan en verder gaar stoven. Af en toe roeren om aankoeken te voorkomen. Is het vocht opgedroogd en de kip nog niet gaar dan wat water toevoegen en verder gaarstoven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2538 KiloJoules 604 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 79 gram 4 gram |