culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng 1
(Grondrecept)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
10
5
2
2
1
1
1
deciliter
stuks
stuks
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
theelepel
santen ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
djeroek poeroet
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
trassi
Berei-
ding
Voor dit recept gebruik men vlees, vis, lever of ei naar eigen behoefte.

Kleine uien fijnsnipperen. Knoflook fijnhakken. Lomboks fijnsnijden. Alle kruiden, behalve de djeroek poeroet, fijnwrijven en met het hoofdbestanddeel opbakken. De djeroek poeroet en asemwater toevoegen en net zo lang laten koken, tot de olie boven komt drijven en al het vocht verdampt is.
Voedings-
waarde
Energie759 KiloJoules
181 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
4 gram
4 gram