culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng 1 (Grondrecept) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 10 5 2 2 1 1 1 |
deciliter stuks stuks eetlepel stuks teentje theelepel theelepel |
santen peper (rood) ui asem (water) djeroek poeroet knoflook laos (poeder) trassi | ||
Berei- ding |
Voor dit recept gebruik men vlees, vis, lever of ei naar eigen behoefte. Kleine uien fijnsnipperen. Knoflook fijnhakken. Lomboks fijnsnijden. Alle kruiden, behalve de djeroek poeroet, fijnwrijven en met het hoofdbestanddeel opbakken. De djeroek poeroet en asemwater toevoegen en net zo lang laten koken, tot de olie boven komt drijven en al het vocht verdampt is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 759 KiloJoules 181 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 4 gram 4 gram |