culinaire
zaken
.nl
Sambal Brandal
(Gebakken sambal)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
12
8
8
2
2
2
1
1
-
stuks
stuks
theelepel
teentje
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
peper (rood) ingrediënt info
kemirie (noot)
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
trassi
djeroek poeroet
ui ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Stamp of maal de lomboks. Denk weer aan de vleesmolen. De groene lombok moet eerst even gepoft worden. Vermeng dit met de fijngestampe kemirie en trassi. Fruit dan in circa 1 kopje olie de knoflook en de ui. Doe er het mengsel bij. Braad het geheel op onder toevoeging van de citroensap, de blaadjes djeroek poeroet en wat zout. Roer regelmatig door en temper het vuur. Als de olie grotendeels in ingetrokken is de sambal klaar.
Voedings-
waarde
Energie730 KiloJoules
174 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
4 gram
4 gram