culinaire zaken .nl |
Sambal Brandal (Gebakken sambal) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
12 8 8 2 2 2 1 1 - |
stuks stuks theelepel teentje theelepel stuks stuks eetlepel naar smaak |
peper (rood) kemirie (noot) sap (citroen-) knoflook trassi djeroek poeroet ui olie (zonnebloem-) zout | ||
Berei- ding |
Stamp of maal de lomboks. Denk weer aan de vleesmolen. De groene lombok moet eerst even gepoft worden. Vermeng dit met de fijngestampe kemirie en trassi. Fruit dan in circa 1 kopje olie de knoflook en de ui. Doe er het mengsel bij. Braad het geheel op onder toevoeging van de citroensap, de blaadjes djeroek poeroet en wat zout. Roer regelmatig door en temper het vuur. Als de olie grotendeels in ingetrokken is de sambal klaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 730 KiloJoules 174 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 4 gram 4 gram |