culinaire zaken .nl |
Sambal Badjak I (Gebakken sambal) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 10 3 3 2 2 1 1 1 |
stuks stuks teentje stuks theelepel stuks stuks eetlepel theelepel |
peper (rood) kemirie (noot) knoflook ui trassi laurier (blad) sereh (vers) olie (zonnebloem-) laos (poeder) | ||
Berei- ding |
Snij de lomboks in kleine stukjes en deel de kimiries in vieren. Maak dit samen fijn met de trassi, ui en de knoflook. Het beste hiervoor is een vleesmolen. In ieder geval moet het erg fijn zijn. Doe 2 kopjes olie in een juspan en fruit het geheel met de laurierblaadjes, loas en sereh op een middelmatig vuur. Goed blijven omroeren zodat het niet aanbakt. Temper het vuur en proef af en toe. Wil men meer maken, dan meer lombok, uien, trassi en knoflook gebruiken. Na verloop van tijd is de olie goed ingetrokken en de sambal is klaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 917 KiloJoules 218 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 6 gram 5 gram |