culinaire zaken .nl |
Sambal 1 (Gebakken sambal) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 50 4 3 2 1 1 1 1 1 - |
deciliter gram gram theelepel stuks theelepel theelepel stuks stuks eetlepel theelepel naar smaak |
olie peper (rood,gedroogd) peper (rawit,rood) sap (citroen-) salam (blad) trassi laos (poeder) bouillon (tablet) ui suiker knoflook (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Uien en lomboks fijnsnijden. Kruiden m.u.v. de lomboks 2 a 3 minuten fruiten in de olie. Hieraan de zacht gekookte en fijngemaakte lombos toevoegen en op een klein vuur gaar laten sudderen. Het citroensap, bouillonblokje en eventueel wat zout toevoegen. De massa laten indikken en daarna laten afkoelen. In een goed afgesloten pot is deze sambal in de koelkast maandenlang houdbaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4084 KiloJoules 972 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 39 gram 11 gram 1 gram |