culinaire zaken .nl |
Sajor Assem | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 2 100 100 20 6 3 3 3 1 - - |
deciliter gram deciliter gram gram gram stuks theelepel teentje stuks stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) kool (wit) asem (water) kousenband pinda (rauw) laos (vers) salam (blad) trassi knoflook peper (rood) ui peper zout | ||
Berei- ding |
Stamp de ui en de knoflook vrij grof. Snij de rode peper in smalle strips. Voeg dit alles toe aan de kokende bouillon samen met de trassie, laos en salambladeren. Giet bij de bouillon het tamarindewater totdat er een zacht zure smaak ontstaat. Kook vooraf de pinda's half gaar giet het vocht af. Voeg de noten aan de bouillon toe met de fijn gesneden wittekool en de in stukken gesneden kouseband. We maken de sajor op smaak met peper en zout en serveren het als de groenten gaar zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 537 KiloJoules 128 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 9 gram 3 gram |