culinaire zaken .nl |
Sajoer Oblok-Oblok I (Gekruide groenten met vis en tempeh) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 200 150 100 100 5 2 2 2 2 1 1 1 0.50 - |
gram gram gram gram gram gram centimeter stuks stuks stuks teentje theelepel stuks stuks blok naar smaak |
makreel (blik,olie) kool (wit) boon (sperzie-,vers) spekblokjes garnaal (Hollands,gepeld) petehboon (diepvries) santen (blok) peper (groen) peper (rood) ui (rood) knoflook trassi aubergine salam (blad) tempe zout | ||
Berei- ding |
Kook de groenten in voldoende water waaraan de santen is toegevoegd, gaar. Doe er de salam bij. De uien, knoflook, lomboks, zout en trassi fijnmalen en door het geheel roeren. Alles even laten doorkoken. Nu de gesneden vis, uitgebakken blokjes spek, tempeh en garnalen erbij doen. Het geheel moet nog even doorkoken, maar niet zo lang dat het vocht inkookt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1406 KiloJoules 335 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 24 gram 4 gram |