culinaire zaken .nl |
Sajoer Lodeh III (Gekruide gemengde groenten) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 100 50 7 3 1 0.25 |
gram gram gram gram stuks teentje theelepel stuks |
boon (sperzie-,vers) ui (sjalot) kool (wit) peultjes peper (rood) knoflook trassi kool (bloem-) | ||
Berei- ding |
Fruit in wat olie de gesnipperde sjalotten, knoflook, lomboks en de trassi. Doe er de groenten bij, al roerend totdat de groenten wat geslonken zijn. Voeg er dan circa 1 liter melk en wat zout bij en laat het langzaam koken. Nu en dan omroeren totdat alles bijna gaar is. Men kan er wat soja bij doen. Het gerecht is vrij scherp met 7 stuks lomboks. Voor het begin maar 3 lomboks gebruiken. Is het gerecht wat flauw dan eventueel wat sambal toevoegen naar smaak. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 215 KiloJoules 51 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 3 gram 3 gram |