culinaire zaken .nl |
Sajoer Lodeh Betawi (Gekruide bamboespruiten met tempeh) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 125 100 50 4 3 2 2 2 1 1 1 |
gram gram gram gram teentje stuks theelepel theelepel stuks theelepel blok theelepel |
bamboe (scheut) santen petehboon (diepvries) kokos (geraspt) knoflook ui trassi ketoembar djeroek poeroet laos (poeder) tempe sereh (vers) | ||
Berei- ding |
Snipper de uien fijn en bak ze licht bruin. Snij de tempeh (150 gram) in dunne plakjes. Ontdooi de tempeh bonen op tijd, ze mogen niet meer bevroren zijn voordat je begint met dit recept. Kook de bamboespruiten (Reddeng), tempeh en petehbonen gaar in water met zout. Giet het water grotendeels af, maar laat voldoende in de pan om het gerecht te laten sudderen. Voeg de kruiden hieraan toe. Het mengsel laten doorsudderen terwijl de santen wordt toegevoegd. Vlak voor het opdienen, de gebakken uitjes er over strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 980 KiloJoules 233 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 7 gram 6 gram |