culinaire
zaken
.nl
Sajoer Lodeh Betawi
(Gekruide bamboespruiten met tempeh)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
125
100
50
4
3
2
2
2
1
1
1
gram
gram
gram
gram
teentje
stuks
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
blok
theelepel
bamboe (scheut) ingrediënt info
santen ingrediënt info
petehboon (diepvries)
kokos (geraspt)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
trassi
ketoembar
djeroek poeroet
laos (poeder)
tempe
sereh (vers)
Berei-
ding
Snipper de uien fijn en bak ze licht bruin. Snij de tempeh (150 gram) in dunne plakjes. Ontdooi de tempeh bonen op tijd, ze mogen niet meer bevroren zijn voordat je begint met dit recept.

Kook de bamboespruiten (Reddeng), tempeh en petehbonen gaar in water met zout. Giet het water grotendeels af, maar laat voldoende in de pan om het gerecht te laten sudderen. Voeg de kruiden hieraan toe. Het mengsel laten doorsudderen terwijl de santen wordt toegevoegd. Vlak voor het opdienen, de gebakken uitjes er over strooien.
Voedings-
waarde
Energie980 KiloJoules
233 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
7 gram
6 gram