culinaire
zaken
.nl
Sajoer Kol
(Gekruide kool, eenvoudig)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
3
2
1
1
0.50
gram
deciliter
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
kool (wit)
bouillon
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
Berei-
ding
Snij de kool (witte, groene, savooie of chinese) in snippers. Wassen en uit laten lekken. Verhit de olie in een wadjan of wok en fruit de uien onder voortdurend omscheppen totdat de ui wat kleur begint te krijgen. Voeg de uitgeperste knoflook toe. Schep alles goed om en doe er de sambal en kool bij. Schep het geheel zonder ophouden totdat de kool zacht is geworden. Voeg de bouillon toe en laat alles circa 2 a 3 minuten zachtjes koken. De kool mag beslist niet gaar worden maar moet knapperig blijven.
Voedings-
waarde
Energie332 KiloJoules
79 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
2 gram
1 gram