culinaire zaken .nl |
Sajoer Kol (Gekruide kool, eenvoudig) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 3 2 1 1 0.50 |
gram deciliter eetlepel stuks teentje theelepel |
kool (wit) bouillon olie (zonnebloem-) ui knoflook sambal oelek | ||
Berei- ding |
Snij de kool (witte, groene, savooie of chinese) in snippers. Wassen en uit laten lekken. Verhit de olie in een wadjan of wok en fruit de uien onder voortdurend omscheppen totdat de ui wat kleur begint te krijgen. Voeg de uitgeperste knoflook toe. Schep alles goed om en doe er de sambal en kool bij. Schep het geheel zonder ophouden totdat de kool zacht is geworden. Voeg de bouillon toe en laat alles circa 2 a 3 minuten zachtjes koken. De kool mag beslist niet gaar worden maar moet knapperig blijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 332 KiloJoules 79 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 2 gram 1 gram |