culinaire zaken .nl |
Sajoer Kerrie Bogor (Gekruide groenten met vlees en kerrie) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 150 5 4 2 2 1 1 1 0.25 - - |
gram gram stuks theelepel stuks stuks teentje theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
varkensvlees (mager) boon (sperzie-,vers) wortel kerrie (poeder) ui aardappel knoflook laos (poeder) salam (blad) kool (bloem-) peper zout | ||
Berei- ding |
Snij het varkenvlees in blokjes van circa 2 centimeter. Maak de bloemkool schoon en gebruik een handvol bloemkoolroosjes. Breek de sperciebonen 1 maal door. Schil de aardappele en snij ze in niet te kleine blokjes. Trek circa 1 liter bouillon van het varkenvlees met de salam. Fruit in wat olie de uien, knoflook en kerrie. Goed vermengen. Doe dit bij de bouillon en roer goed door. Kook de groenten en de aardappelen met wat zout bijna gaar en laat de uitlekken. Schep de groenten dan door de kerrie massa en maak af met wat peper. Nog circa 10 minuten laten doorsudderen. Serveer bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 343 KiloJoules 82 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 3 gram 4 gram |