culinaire
zaken
.nl
Sajoer Kerrie Bogor
(Gekruide groenten met vlees en kerrie)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
150
5
4
2
2
1
1
1
0.25
-
-
gram
gram
stuks
theelepel
stuks
stuks
teentje
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
varkensvlees (mager)
boon (sperzie-,vers)
wortel
kerrie (poeder)
ui ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
salam (blad)
kool (bloem-)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij het varkenvlees in blokjes van circa 2 centimeter. Maak de bloemkool schoon en gebruik een handvol bloemkoolroosjes. Breek de sperciebonen 1 maal door. Schil de aardappele en snij ze in niet te kleine blokjes.

Trek circa 1 liter bouillon van het varkenvlees met de salam. Fruit in wat olie de uien, knoflook en kerrie. Goed vermengen. Doe dit bij de bouillon en roer goed door. Kook de groenten en de aardappelen met wat zout bijna gaar en laat de uitlekken. Schep de groenten dan door de kerrie massa en maak af met wat peper. Nog circa 10 minuten laten doorsudderen. Serveer bij witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie343 KiloJoules
82 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
3 gram
4 gram