culinaire
zaken
.nl
Sajoer Kari Daging Oedang
(Gekruide groenten met garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
200
200
2
1
6
4
3
1
1
1
1
1
0.50
-
gram
gram
gram
deciliter
deciliter
gram
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
wortel
peultjes
santen ingrediënt info
bouillon (kippen-)
suiker (Javaans)
sap (citroen-)
prei
kurkuma (poeder)
ketoembar
sambal trassi
laos (poeder)
djahe
komijn
zout
Berei-
ding
Worteltjes in reepjes snijden. De peultjes worden schoongemaakt.

Snij van de prei het witte en licht-geelgroene gedeelte in ringen. Breng de bouillon met de santen aan de kook. Voeg sambal trassi, laos, koenjit, djahe, ketoembar en djinten toe. Roer hierna de suiker erdoor en voeg de groenten toe. Schep alles goed om en laat de groenten niet langer dan 7 minuten zachtjes koken. Voeg de garnalen (noorse) toe. Schep alles goed om en neem de pan van het vuur. Roer het citroensap of asemvocht door het gerecht en voeg naar smaak wat zout toe. Als garnering zijn 1 of meer bloemen van tomaten of reepjes vruchtvlees van 2 tomaten zeer geschikt.
Voedings-
waarde
Energie1778 KiloJoules
423 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
45 gram
19 gram
8 gram