culinaire zaken .nl |
Sajoer Kari Daging Oedang (Gekruide groenten met garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 200 2 1 6 4 3 1 1 1 1 1 0.50 - |
gram gram gram deciliter deciliter gram theelepel stuks theelepel theelepel eetlepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) wortel peultjes santen bouillon (kippen-) suiker (Javaans) sap (citroen-) prei kurkuma (poeder) ketoembar sambal trassi laos (poeder) djahe komijn zout | ||
Berei- ding |
Worteltjes in reepjes snijden. De peultjes worden schoongemaakt. Snij van de prei het witte en licht-geelgroene gedeelte in ringen. Breng de bouillon met de santen aan de kook. Voeg sambal trassi, laos, koenjit, djahe, ketoembar en djinten toe. Roer hierna de suiker erdoor en voeg de groenten toe. Schep alles goed om en laat de groenten niet langer dan 7 minuten zachtjes koken. Voeg de garnalen (noorse) toe. Schep alles goed om en neem de pan van het vuur. Roer het citroensap of asemvocht door het gerecht en voeg naar smaak wat zout toe. Als garnering zijn 1 of meer bloemen van tomaten of reepjes vruchtvlees van 2 tomaten zeer geschikt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1778 KiloJoules 423 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 45 gram 19 gram 8 gram |