culinaire zaken .nl |
Sajoer Kari Daging Ajam (Gekruide groenten met kip) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 3 3 250 200 6 2 1.50 1 1 1 1 1 0.50 0.25 |
gram deciliter deciliter gram gram gram stuks theelepel theelepel theelepel eetlepel theelepel theelepel theelepel eetlepel |
kool (Chinees) santen bouillon (kippen-) kipfilet wortel suiker (Javaans) aardappel sambal oelek ketoembar djahe asem (water) laos (poeder) kurkuma (poeder) komijn ketjap (manis) | ||
Berei- ding |
Kipfilet in blokjes snijden. De kool wordt in dunne repen gesneden. De aardappels in staafjes. De worteltjes worden in reepjes gesneden. De blokjes kippenvlees moeten gaar zijn. Breng de bouillon aan de kook met de santen. Voeg sambal, laos, koenjit, djahe, ketoembar en djinten toe. Roer hierna de suiker erdoor en voeg alle groenten in een keer toe. Schep alles goed om en laat het niet langer dan 6 a 7 minuten zachtjes koken. Voeg dan het gare kippenvlees toe en neem zodra alles weer aan de kook is van het vuur. Voeg het asemvocht en de ketjap toe. Nogmaals omscheppen en opdienen in een voorverwarmde schaal. Als garnering kan men 2 bloemen gesneden lomboks erop leggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1670 KiloJoules 398 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 22 gram 5 gram |