culinaire
zaken
.nl
Sajoer Kari Daging Ajam
(Gekruide groenten met kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
3
3
250
200
6
2
1.50
1
1
1
1
1
0.50
0.25
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
kool (Chinees)
santen ingrediënt info
bouillon (kippen-)
kipfilet
wortel
suiker (Javaans)
aardappel ingrediënt info
sambal oelek
ketoembar
djahe
asem (water) ingrediënt info
laos (poeder)
kurkuma (poeder)
komijn
ketjap (manis)
Berei-
ding
Kipfilet in blokjes snijden. De kool wordt in dunne repen gesneden. De aardappels in staafjes. De worteltjes worden in reepjes gesneden.

De blokjes kippenvlees moeten gaar zijn. Breng de bouillon aan de kook met de santen. Voeg sambal, laos, koenjit, djahe, ketoembar en djinten toe. Roer hierna de suiker erdoor en voeg alle groenten in een keer toe. Schep alles goed om en laat het niet langer dan 6 a 7 minuten zachtjes koken. Voeg dan het gare kippenvlees toe en neem zodra alles weer aan de kook is van het vuur. Voeg het asemvocht en de ketjap toe. Nogmaals omscheppen en opdienen in een voorverwarmde schaal. Als garnering kan men 2 bloemen gesneden lomboks erop leggen.
Voedings-
waarde
Energie1670 KiloJoules
398 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
22 gram
5 gram