culinaire zaken .nl |
Sajoer Ikan Pedah (Gekruide gezouten vis met groenten en garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 5 4 4 3 2 2 2 1 1 - |
gram gram centimeter eetlepel stuks stuks stuks stuks teentje stuks stuks naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) petehboon (diepvries) santen (blok) asem (water) kemirie (noot) peper (rood) maiskolf vis (gezouten) knoflook aubergine ui zout | ||
Berei- ding |
Ui fijnsnijden. Knoflook fijnhakken. Van het santenblok gebruikt men 1/4 deel. Maak de vis schoon en snij hem in repen. Kook de aubergine en zonodig de maiskolven met de petehbonen gaar. Voeg hieraan toe de uien, knoflook en kemirienoten. Vervolgens mengt men de helft van de gesneden lomboks, de vis en het asemwater door. Dit geheel moet even doorkoken. Dan de santen, garnalen en de rest van de lombok toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1125 KiloJoules 268 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 13 gram 8 gram |