culinaire
zaken
.nl
Sajoer Ikan Pedah
(Gekruide gezouten vis met groenten en garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
5
4
4
3
2
2
2
1
1
-
gram
gram
centimeter
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
teentje
stuks
stuks
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
petehboon (diepvries)
santen (blok) ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
kemirie (noot)
peper (rood) ingrediënt info
maiskolf
vis (gezouten)
knoflook ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Ui fijnsnijden. Knoflook fijnhakken. Van het santenblok gebruikt men 1/4 deel.

Maak de vis schoon en snij hem in repen. Kook de aubergine en zonodig de maiskolven met de petehbonen gaar. Voeg hieraan toe de uien, knoflook en kemirienoten. Vervolgens mengt men de helft van de gesneden lomboks, de vis en het asemwater door. Dit geheel moet even doorkoken. Dan de santen, garnalen en de rest van de lombok toevoegen.
Voedings-
waarde
Energie1125 KiloJoules
268 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
13 gram
8 gram