culinaire zaken .nl |
Sajoer Godok (Gekruide groenten met garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 100 100 1 100 5 5 4 2 2 1 1 1 - |
gram gram gram deciliter gram centimeter teentje stuks stuks theelepel theelepel stuks theelepel naar smaak |
boon (snij-) garnaal (Hollands,gepeld) boon (tuin-) water boon (sperzie-,vers) santen (blok) knoflook kemirie (noot) peper (rood) trassi ketoembar ui laos (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Knoflook wordt fijngehakt. De lomboks worden fijngesneden. Ui wordt fijngesneden. Braad de ui, knoflook en lombok in olie. Meng de overige specerijen met de kemiries met een deel van de aangelengde santen en roer dit eveneens door de olie. Voeg de garnalen en de half gaar gekookte boonsoorten toe. Laat het geheel gaar koken terwijl langzamerhand de rest van de santen wordt toegevoegd. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1166 KiloJoules 278 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 15 gram 7 gram |