culinaire
zaken
.nl
Sajoer Godok
(Gekruide groenten met garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
100
100
1
100
5
5
4
2
2
1
1
1
-
gram
gram
gram
deciliter
gram
centimeter
teentje
stuks
stuks
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
boon (snij-)
garnaal (Hollands,gepeld)
boon (tuin-)
water
boon (sperzie-,vers)
santen (blok) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kemirie (noot)
peper (rood) ingrediënt info
trassi
ketoembar
ui ingrediënt info
laos (poeder)
zout
Berei-
ding
Knoflook wordt fijngehakt. De lomboks worden fijngesneden. Ui wordt fijngesneden.

Braad de ui, knoflook en lombok in olie. Meng de overige specerijen met de kemiries met een deel van de aangelengde santen en roer dit eveneens door de olie. Voeg de garnalen en de half gaar gekookte boonsoorten toe. Laat het geheel gaar koken terwijl langzamerhand de rest van de santen wordt toegevoegd.
Voedings-
waarde
Energie1166 KiloJoules
278 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
15 gram
7 gram