culinaire
zaken
.nl
Sajoer Asem Tomat Spesial
(Gekruide tomaten met garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
4
150
6
2
2
1.50
1
1
gram
deciliter
gram
gram
teentje
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
tomaat ingrediënt info
bouillon (kippen-)
garnaal (Hollands,gepeld)
suiker (Javaans)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
sambal trassi
tahoe
laos (poeder)
Berei-
ding
Het stuk tahoe is ongeveer 5 bij 5 centimeter. Uien heel fijn snipperen. De tomaten mogen niet al te rijp zijn. Breng de pittig gekruide kippenbouillon aan de kook en voeg de in blokjes gesneden tahoe toe. Temper de warmtebron en laat alles 3 minuten zachtjes pruttelen. Was de tomaatjes en leg ze in de bouillon. Voeg vervolgens de ragfijn gesnipperde uien, uitgeperste knoflook, sambal trassi, laos en suiker toe. Schep alles goed om en tradcht zoveel mogelijk vellen van de tomaten te verwijderen. Zodra de tomaten zacht zijn, de garnalen toevoegen. Nu kan de pan van het vuur en het gerecht opdienen in een voorverwarmde schaal. Men kan, voordat de pan van het vuur wordt genomen, een flinke handvol schoongewassen tauge toevoegen. Dit maakt het gerecht aantrekkelijker.
Voedings-
waarde
Energie434 KiloJoules
103 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
11 gram
3 gram