culinaire zaken .nl |
Sajoer Asem Tomat Spesial (Gekruide tomaten met garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 4 150 6 2 2 1.50 1 1 |
gram deciliter gram gram teentje stuks eetlepel stuks theelepel |
tomaat ![]() bouillon (kippen-) garnaal (Hollands,gepeld) suiker (Javaans) knoflook ![]() ui ![]() sambal trassi tahoe laos (poeder) | ||
Berei- ding |
Het stuk tahoe is ongeveer 5 bij 5 centimeter. Uien heel fijn snipperen. De tomaten mogen niet al te rijp zijn. Breng de pittig gekruide kippenbouillon aan de kook en voeg de in blokjes gesneden tahoe toe. Temper de warmtebron en laat alles 3 minuten zachtjes pruttelen. Was de tomaatjes en leg ze in de bouillon. Voeg vervolgens de ragfijn gesnipperde uien, uitgeperste knoflook, sambal trassi, laos en suiker toe. Schep alles goed om en tradcht zoveel mogelijk vellen van de tomaten te verwijderen. Zodra de tomaten zacht zijn, de garnalen toevoegen. Nu kan de pan van het vuur en het gerecht opdienen in een voorverwarmde schaal. Men kan, voordat de pan van het vuur wordt genomen, een flinke handvol schoongewassen tauge toevoegen. Dit maakt het gerecht aantrekkelijker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 434 KiloJoules 103 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 11 gram 3 gram |