culinaire zaken .nl |
Sajoer Asem II (Gekruide groenten met soepvlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 200 200 200 4 2 2 2 2 1 1 1 1 0.50 - |
deciliter gram gram gram stuks eetlepel teentje stuks gram stuks stuks theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
water kool (spits-) peultjes runderpoulet kemirie (noot) asem (water) knoflook tomaat laos (vers) salam (blad) ui trassi sambal oelek suiker (basterd-,bruin) zout | ||
Berei- ding |
Hak de knoflooktenen fijn, snipper het uitje goed fijn. Rasp de kimirienoten met een rasp of in de keukenmachine. Gebruik in plaats van poulet een in blokjes gesneden hamlap of ander mager varkensvlees. Snij de tomaten in groffe stukken. Maak een bouillon van asemwater, 4 deciliter water, poelet en salam. Maak de specerijen fijn (met een vijzel of met de keukenmachine) en voeg ze met de kimirienoten bij de bouillon. Vervolgens wordt de spitskool, peultjes en uien in dit vocht gekookt. De tomaten worden pas meegekookt als de andere groenten al gaar zijn. Lekker als bijgerecht bij Nasi goreng of witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 552 KiloJoules 131 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 5 gram 5 gram |