culinaire
zaken
.nl
Sajoer Asem II
(Gekruide groenten met soepvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
200
200
200
4
2
2
2
2
1
1
1
1
0.50
-
deciliter
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
teentje
stuks
gram
stuks
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
water
kool (spits-)
peultjes
runderpoulet
kemirie (noot)
asem (water) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
laos (vers)
salam (blad)
ui ingrediënt info
trassi
sambal oelek
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Hak de knoflooktenen fijn, snipper het uitje goed fijn. Rasp de kimirienoten met een rasp of in de keukenmachine. Gebruik in plaats van poulet een in blokjes gesneden hamlap of ander mager varkensvlees. Snij de tomaten in groffe stukken. Maak een bouillon van asemwater, 4 deciliter water, poelet en salam. Maak de specerijen fijn (met een vijzel of met de keukenmachine) en voeg ze met de kimirienoten bij de bouillon. Vervolgens wordt de spitskool, peultjes en uien in dit vocht gekookt. De tomaten worden pas meegekookt als de andere groenten al gaar zijn.

Lekker als bijgerecht bij Nasi goreng of witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie552 KiloJoules
131 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
5 gram
5 gram