culinaire zaken .nl |
Roergebakken worteltjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 8 2 2 1 1 1 0.50 - |
deciliter theelepel eetlepel teentje theelepel stuks eetlepel stuks naar smaak |
bouillon (kippen-) saus (soja-) olie knoflook sambal oelek wortel (winter-) boon (zwart,gezouten) prei peper | ||
Berei- ding |
Hak de knoflook en prei fijn. Maak een sausje van 1 theelepel sambal, 2 eetlepels sojasaus, 2.5 deciliter bouillon, prei en een 0.5 theelepel peper. Was de wortel, snij in de lengte doormidden, dan in lange repen en tot slot in reepjes. Was de gezouten zwarte boontjes en laat ze uitlekken. Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 2 eetlepels olie. Roerbak de knoflook tot ze geurt, roerbak de wortel 1 minuut en roer er de gezouten zwarte boontjes door. Giet er het sausje in en blijf roeren tot de saus bijna ingekookt is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1006 KiloJoules 240 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 4 gram 5 gram |