culinaire zaken .nl |
Roedjak Tomat (Tomaten in pittige zoetzure saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 2 2 1 0.50 |
stuks eetlepel stuks theelepel eetlepel |
tomaat olie (zonnebloem-) peper (rood) sap (citroen-) suiker | ||
Berei- ding |
Snij de tomaten doormidden en haal het zaad eruit. Snij ze in schijfjes, strooi er zout op en laat ze uitlekken. Snij de lomboks heel fijn en vermeng ze met de schijfjes tomaat. Doe er olie, citroensap en suiker bij en roer alles goed door elkaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 428 KiloJoules 102 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 2 gram 3 gram |