culinaire
zaken
.nl
Rawon makasar
(Gekruide garnalen met boontjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
200
12
8
3
2
2
2
2
1
1
0.50
0.50
gram
gram
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
gram
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
theelepel
theelepel
garnaal (Hollands,gepeld)
boon (sperzie-,vers)
ui (voorjaars-) ingrediënt info
sap (citroen-)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
suiker (Javaans)
salam (blad)
ketjap (manis)
knoflook ingrediënt info
sambal trassi
kurkuma (poeder)
ketoembar
Berei-
ding
De knoflook wordt uitgeperst. De uien worden gesnipperd.

Snij de sperziebonen en lenteuitjes in stukjes van 2.5 centimeter. Bestrooi de garnalen met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Laat ze tenminste 10 minuten staan. Fruit de uien tot ze wat verkleuren. Voeg de knoflook toe. Schep alles om en voeg dan ketoembar, koenjit, suiker (0.5 theelepel), sambal en salam toe. Opnieuw omscheppen en de boontjes toevoegen. Dan 2 deciliter kokend water erbij en leg een deksel op de pan. Laat alles 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep daarna de lenteuitjes erdoor en ook de ketjap. Opnieuw aan de kook brengen en de garnalen toevoegen. Dien het gerecht op zodra de garnalen warm zijn. Verwijder de salam. Garneren met plakjes komkommer.
Voedings-
waarde
Energie879 KiloJoules
209 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
24 gram
1 gram