culinaire zaken .nl |
Pisang Goreng | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 25 2 - |
centiliter gram stuks naar smaak |
water bloem banaan zout | ||
Berei- ding |
Uit een grote niet te rijpe banaan 3 schuine stukken snijden. Maak een mengsel van bloem, wat water en zout en wentel de stukken banaan erin (het mengsel moet net zo dik zijn als oliebollenbeslag). Laat ruim olie heet worden in een diepe pan en bak de bananen knappend bruin. Wel uit laten lekken. Ook kous zijn ze heerlijk | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 350 KiloJoules 83 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 1 gram 2 gram |