culinaire zaken .nl |
Piendang Serani (Gekruide kip of vlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 4 4 3 2 2 1 1 1 1 - |
gram theelepel eetlepel centimeter teentje stuks theelepel theelepel stuks theelepel stuks naar smaak |
kip sambal oelek olie (zonnebloem-) sereh knoflook djeroek poeroet laos (poeder) asem (zonder pit) salam (blad) kurkuma (poeder) ui zout | ||
Berei- ding |
Kook de kip of het vlees bijna gaar met zout, salam en djeroek poeroet in voldoende water. Intussen worden de gesneden uien, knoflook en de fijngemaakte kruiden in de olie bruin gebakken. Voeg dit mengsel toe aan de bouillon met het vlees en kook het tot het gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1575 KiloJoules 375 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 38 gram 1 gram |