culinaire
zaken
.nl
Piendang Koening
(Gekruide kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
4
4
2
1
1
1
1
0.75
0.75
0.50
-
-
gram
stuks
stuks
teentje
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
kip
peper (rood) ingrediënt info
djeroek poeroet
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
asem (zonder pit) ingrediënt info
laos (poeder)
sereh (poeder)
kurkuma (poeder)
trassi
zout
zout
Berei-
ding
Snij de kip in stukken en kook haar op met zout en djeroek poeroet. Pof de lomboks en bak ze met de gesneden ui en knoflook in de olie. Bak dan de kip hierin mee en bewaar de bouillon. Voeg asem, trassi en de overige toe en bind de bouillon tot de gewenste dikte. Laat alles in de bouillon nog even doorkoken.
Voedings-
waarde
Energie1840 KiloJoules
438 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
57 gram
1 gram