culinaire zaken .nl |
Piendang Koening (Gekruide kip) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 4 4 2 1 1 1 1 0.75 0.75 0.50 - - |
gram stuks stuks teentje eetlepel stuks theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
kip peper (rood) djeroek poeroet knoflook olie (zonnebloem-) ui asem (zonder pit) laos (poeder) sereh (poeder) kurkuma (poeder) trassi zout zout | ||
Berei- ding |
Snij de kip in stukken en kook haar op met zout en djeroek poeroet. Pof de lomboks en bak ze met de gesneden ui en knoflook in de olie. Bak dan de kip hierin mee en bewaar de bouillon. Voeg asem, trassi en de overige toe en bind de bouillon tot de gewenste dikte. Laat alles in de bouillon nog even doorkoken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1840 KiloJoules 438 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 57 gram 1 gram |