culinaire zaken .nl |
Piendang Kepiting (Gekookte krab in pikante saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 6 6 5 4 4 3 1.25 1 1 1 - |
teentje stuks stuks stuks stuks stuks theelepel theelepel theelepel theelepel stuks naar smaak |
knoflook peper (rood) krab kruidnagel ui peperkorrel sap (citroen-) kurkuma (poeder) laos (poeder) trassi laurier (blad) zout | ||
Berei- ding |
Kook de krabben in water met zout, enige kruidnagels, laurierblad en peperkorrels. Neem zoveel water dat de krabben onder liggen. Wanneer men de poten er gemakkelijk uit kan trekken, zijn ze gaar en laat men ze in het vocht koud worden, zoals men dat doet met kreeft. Vervolgens snijdt men de krabben in 4 stukken en maakt de volgende saus klaar. Hak of stamp de lomboks, trassi, laos, knoflook en uien goed fijn. Fruit dit in wat olie en voeg de koenjit, citroensap en het nat waarin de krabben gekookt zijn toe. Laat het langzaam koken. Giet daarna de saus over de krabben. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 204 KiloJoules 49 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 2 gram 3 gram |