culinaire
zaken
.nl
Piendang Kepiting
(Gekookte krab in pikante saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
6
6
5
4
4
3
1.25
1
1
1
-
teentje
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
naar smaak
knoflook ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
krab
kruidnagel ingrediënt info
ui ingrediënt info
peperkorrel ingrediënt info
sap (citroen-)
kurkuma (poeder)
laos (poeder)
trassi
laurier (blad)
zout
Berei-
ding
Kook de krabben in water met zout, enige kruidnagels, laurierblad en peperkorrels. Neem zoveel water dat de krabben onder liggen. Wanneer men de poten er gemakkelijk uit kan trekken, zijn ze gaar en laat men ze in het vocht koud worden, zoals men dat doet met kreeft. Vervolgens snijdt men de krabben in 4 stukken en maakt de volgende saus klaar. Hak of stamp de lomboks, trassi, laos, knoflook en uien goed fijn. Fruit dit in wat olie en voeg de koenjit, citroensap en het nat waarin de krabben gekookt zijn toe. Laat het langzaam koken. Giet daarna de saus over de krabben.
Voedings-
waarde
Energie204 KiloJoules
49 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
2 gram
3 gram