culinaire
zaken
.nl
Piendang Keloewek
(Gekruid varkensvlees met keloewek)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
4
4
2
1
1
1
1
0.50
-
gram
teentje
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
varkensvlees (mager)
knoflook ingrediënt info
keluweks
sambal oelek
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
trassi
laos (poeder)
kurkuma (poeder)
ui ingrediënt info
asem (zonder pit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Knoflook wordt uitgeperst. De keloewekpitten worden fijngemalen. De ui wordt gesneden. Het varkensvlees wordt in stukjes gesneden.

Kook het vlees in water gaar. Meng intussen de kruiden door de uien, knoflook en wat zout. Fruit dit mengsel bruin in de olie. Voeg hieraan het vlees toe, met de bouillon. Dan de asem en keloewek toevoegen en alles gaar koken.
Voedings-
waarde
Energie261 KiloJoules
62 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
1 gram
1 gram