culinaire zaken .nl |
Piendang Keloewek (Gekruid varkensvlees met keloewek) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 4 4 2 1 1 1 1 0.50 - |
gram teentje stuks theelepel eetlepel theelepel theelepel theelepel stuks theelepel naar smaak |
varkensvlees (mager) knoflook keluweks sambal oelek olie (zonnebloem-) trassi laos (poeder) kurkuma (poeder) ui asem (zonder pit) zout | ||
Berei- ding |
Knoflook wordt uitgeperst. De keloewekpitten worden fijngemalen. De ui wordt gesneden. Het varkensvlees wordt in stukjes gesneden. Kook het vlees in water gaar. Meng intussen de kruiden door de uien, knoflook en wat zout. Fruit dit mengsel bruin in de olie. Voeg hieraan het vlees toe, met de bouillon. Dan de asem en keloewek toevoegen en alles gaar koken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 261 KiloJoules 62 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 1 gram 1 gram |