culinaire zaken .nl |
Peultjes met bieslookroom | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 1.50 50 2 0.50 - - |
gram deciliter gram eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
peultjes room (zuur) ham (achter-) bieslook (vers) suiker zout peper | ||
Berei- ding |
Haal de peultjes af en was ze. Kook de peultjes in ruim kokend water met een snufje zout en een halve theelepel suiker 'beetgaar' (kleine jonge peultjes 2-3 minuten, grotere oudere peultjes 5-8 minuten). Afgieten en laten uitlekken. Snij ondertussen de ham in kleine reepjes en meng die met de zure room, de bieslook, een halve theelepel suiker, een snufje zout en een snufje peper. Leg de warme peultjes als een bodem op twee warme bordjes en schep de bieslookroom in het midden. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1407 KiloJoules 335 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 13 gram 5 gram |