culinaire
zaken
.nl
Peultjes met bieslookroom
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
1.50
50
2
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
peultjes
room (zuur)
ham (achter-)
bieslook (vers) ingrediënt info
suiker
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Haal de peultjes af en was ze. Kook de peultjes in ruim kokend water met een snufje zout en een halve theelepel suiker 'beetgaar' (kleine jonge peultjes 2-3 minuten, grotere oudere peultjes 5-8 minuten). Afgieten en laten uitlekken. Snij ondertussen de ham in kleine reepjes en meng die met de zure room, de bieslook, een halve theelepel suiker, een snufje zout en een snufje peper. Leg de warme peultjes als een bodem op twee warme bordjes en schep de bieslookroom in het midden. Direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie1407 KiloJoules
335 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
13 gram
5 gram