culinaire zaken .nl |
Petjel (Grondrecept voor groentegerecht) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1.50 4 2 2 2 |
gram deciliter stuks teentje stuks stuks |
groentemix (Chinees) santen kemirie (noot) knoflook ui peper (rood) | ||
Berei- ding |
De groenten (kool, boontjes, tauge, selderie, enz.) schoonmaken en klein snijden, 5 minuten in kokend water dompelen en af laten koelen. De kruiden fijnwrijven, met de santen vermengen en op een zacht vuur verwarmen to0t het geheel gaat binden. De saus laten afkoelen en in een aparte sauskom presenteren of over de groenten gieten. Gebakken kroepoek of dunne gebakken tempeh erbij geven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 884 KiloJoules 210 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 4 gram 3 gram |