culinaire
zaken
.nl
Petjel
(Grondrecept voor groentegerecht)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1.50
4
2
2
2
gram
deciliter
stuks
teentje
stuks
stuks
groentemix (Chinees)
santen ingrediënt info
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
Berei-
ding
De groenten (kool, boontjes, tauge, selderie, enz.) schoonmaken en klein snijden, 5 minuten in kokend water dompelen en af laten koelen. De kruiden fijnwrijven, met de santen vermengen en op een zacht vuur verwarmen to0t het geheel gaat binden. De saus laten afkoelen en in een aparte sauskom presenteren of over de groenten gieten. Gebakken kroepoek of dunne gebakken tempeh erbij geven.
Voedings-
waarde
Energie884 KiloJoules
210 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
4 gram
3 gram