culinaire zaken .nl |
Pepesan Ikan III (Vis in een pakje) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 4 2 2 2 1 1 0.50 - |
gram stuks teentje eetlepel eetlepel eetlepel theelepel theelepel naar smaak |
suiker (Javaans) makreel (vers) knoflook ketjap (asin) asem (water) olie (zonnebloem-) sambal oelek djahe zout | ||
Berei- ding |
Spoel de schoongemaakte vissen (kleine) van binnen en van buiten af onder stromend koud water. Maak ze hierna van binnen en van buiten droog met keukenpapier. Roer in een kommetje het zout door het asemwater. Blijf roeren tot het zout is opgelost. Bestrijk de vissen aan de binnen en buitenkant met dit mengsel en laat ze een kwartier liggen. Vermeng intussen de uitgeperste knoflook met suiker, sambal, ketjap en djahe. Leg 4 stukken aluminiumfolie uit en bestrijk ze met wat olie. Verwarm de oven tot 250 graden Celcius. Maak de vissen opnieuw van binnen en van buiten droog en bestrijk ze met het ketjapmengsel. Leg ze op de folie en vouw er pakjes van. Eventueel dichtsteken met houten prikkers. Leg de pakjes in het midden van de hete oven. Keer de pakjes na 10 minuten om en laat ze nogmaals 10 minuten in de hete oven. Dien de pakjes op en laat de gasten ze aan tafel openen. Witte rijst en enkele groentegerechten passen hier goed bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1897 KiloJoules 452 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 89 gram 0 gram |