culinaire zaken .nl |
Pepesan Ikan II (Vis in een pakje) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 3 1 1 1 0.50 0.50 - |
theelepel stuks stuks teentje theelepel stuks stuks eetlepel naar smaak |
sambal oelek kemirie (noot) makreel (vers) knoflook sereh (poeder) ui citroen selderij (blad-) zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De kemiris worden fijngestampt. De 0.5 citroen wordt uitgeperst. De ui wordt fijngesneden. De makrelen schoonmaken en inwrijven met zout en citroensap, daarna afspoelen. De ingredienten goed mengen en door de hele vis wrijven, dan in de folie wikkelen en circa 1 uur roosteren in de oven. Dan de folie openen en de cis circa 10 minuten verder roosteren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1629 KiloJoules 388 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 69 gram 2 gram |