culinaire
zaken
.nl
Pansis Makreel
(Gestoomde en gebakken makreel)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
5
4
3
2
1
1
1
1
1
1
0.50
-
centiliter
stuks
theelepel
teentje
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
water
djeroek poeroet
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
ketjap (manis)
suiker
sereh (vers)
makreel (vers)
trassi
zout
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt gesnipperd. We gebruiken gestoomde makreel.

De makreel ontgraten. Fruit de fijngewreven uien en knoflook met de trassi en sambal of 5 verse gesnipperde lomboks in de olie. De sereh en djeroek poeroet toevoegen. Daarna de stukken makreel erbij en laten bakken onder goed omscheppen. Dan de ketjap, water (1 eetlepel), citroensap en wat zout en suiker toevoegen. Blijven omscheppen tot de massa droog wordt. Dit gerecht een dag van te voren klaarmaken.
Voedings-
waarde
Energie744 KiloJoules
177 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
23 gram
1 gram