culinaire zaken .nl |
Pansis Makreel (Gestoomde en gebakken makreel) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 5 4 3 2 1 1 1 1 1 1 0.50 - |
centiliter stuks theelepel teentje eetlepel theelepel stuks eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel naar smaak |
water djeroek poeroet sambal oelek knoflook olie (zonnebloem-) sap (citroen-) ui ketjap (manis) suiker sereh (vers) makreel (vers) trassi zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt gesnipperd. We gebruiken gestoomde makreel. De makreel ontgraten. Fruit de fijngewreven uien en knoflook met de trassi en sambal of 5 verse gesnipperde lomboks in de olie. De sereh en djeroek poeroet toevoegen. Daarna de stukken makreel erbij en laten bakken onder goed omscheppen. Dan de ketjap, water (1 eetlepel), citroensap en wat zout en suiker toevoegen. Blijven omscheppen tot de massa droog wordt. Dit gerecht een dag van te voren klaarmaken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 744 KiloJoules 177 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 23 gram 1 gram |