culinaire
zaken
.nl
Oedang Kerrie
(Garnalen in kerriesaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.15
4
4
2
2
2
2
2
1
1
kilogram
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
teentje
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
garnaal (Hollands,gepeld)
sap (citroen-)
kerrie (poeder)
kokos
paprika (poeder) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
ketoembar
djahe
trassi
Berei-
ding
De uien worden fijngesneden en de knoflook wordt fijngehakt.

Fruit in wat olie de knoflook, uien en de trassi. Week in 2 eetlepels heet water de kokos en voeg hier alle overgebleven kruiden aan toe. Roer goed door. Doe dit bij de uien en laat doorfruiten tot het geheel lekker begint te ruiken. Doe er dan het citroensap bij en laat het 3 minuten doorsudderen. Als laatste de garnalen erbij en goed omroeren. Naar eigen smaak kunnen kruiden worden toegevoegd, maar de kerrie moet wel de overhand hebben. Dien op bij witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie2438 KiloJoules
580 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
120 gram
2 gram