culinaire zaken .nl |
Oedang Kerrie (Garnalen in kerriesaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.15 4 4 2 2 2 2 2 1 1 |
kilogram theelepel theelepel eetlepel theelepel teentje stuks theelepel theelepel theelepel |
garnaal (Hollands,gepeld) sap (citroen-) kerrie (poeder) kokos paprika (poeder) knoflook ui ketoembar djahe trassi | ||
Berei- ding |
De uien worden fijngesneden en de knoflook wordt fijngehakt. Fruit in wat olie de knoflook, uien en de trassi. Week in 2 eetlepels heet water de kokos en voeg hier alle overgebleven kruiden aan toe. Roer goed door. Doe dit bij de uien en laat doorfruiten tot het geheel lekker begint te ruiken. Doe er dan het citroensap bij en laat het 3 minuten doorsudderen. Als laatste de garnalen erbij en goed omroeren. Naar eigen smaak kunnen kruiden worden toegevoegd, maar de kerrie moet wel de overhand hebben. Dien op bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2438 KiloJoules 580 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 120 gram 2 gram |