culinaire zaken .nl |
Mangot van Rode Poon (Gestoofde rode poon in saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 2 2 2 2 1 1 1 1 0.25 - |
centimeter gram eetlepel stuks stuks stuks stuks schijf stuks theelepel naar smaak |
santen (blok) poon (rood) olie (zonnebloem-) ui (rood) ui peper (groen) peper (rood) laos (vers) djeroek poeroet trassi zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken 2 gebakken of gepofte rode ponen. Snij de uien en lomboks fijn en vermeng ze met de kruiden. Fruit dit mengsel in olie. Blus het af met 2 deciliter. water en voeg de santen toe. Kook de vis in deze saus met de djeroek poeroet voor circa 10 minuten. De vis moet heel blijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1015 KiloJoules 242 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 3 gram 2 gram |