culinaire
zaken
.nl
Mangot van Rode Poon
(Gestoofde rode poon in saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
10
2
2
2
2
1
1
1
1
0.25
-
centimeter
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
schijf
stuks
theelepel
naar smaak
santen (blok) ingrediënt info
poon (rood)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
laos (vers)
djeroek poeroet
trassi
zout
Berei-
ding
We gebruiken 2 gebakken of gepofte rode ponen.

Snij de uien en lomboks fijn en vermeng ze met de kruiden. Fruit dit mengsel in olie. Blus het af met 2 deciliter. water en voeg de santen toe. Kook de vis in deze saus met de djeroek poeroet voor circa 10 minuten. De vis moet heel blijven.
Voedings-
waarde
Energie1015 KiloJoules
242 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
3 gram
2 gram