culinaire zaken .nl |
Loempia III | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
20 4 2 1.50 1 1 1 |
stuks stuks stuks eetlepel stuks stuks eetlepel |
loempiavel ei (kip) bouillon (tablet) ketjap (Chinees) prei ui selderij (blad-) | ||
Berei- ding |
Ui en prei snijden en met de rest van de ingredienten, behalve de kip en de eieren, fruiten in wat reuzel. Na 5 minuten het gekookte en in stukjes gehakte kippenvlees bij de kruiden doen. Van de 4 eieren een omelet bakken en in dunne reepjes snijden. Wat vulling en reepjes ei op een vel leggen, dichtvouwen en dichtplakken met wat eiwit of zout water. De loempia's moeten eerst worden voorgebakken, waarna ze, nadat ze afgekoeld zijn in de koelkast, bewaard kunnen worden. Voor het opdienen bakken in heet frituurvet. Serveren met sate- of pangsitsaus. Ook andere pittige sauzen komen in aanmerking. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 607 KiloJoules 145 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 9 gram 2 gram |