culinaire
zaken
.nl
Loempia III
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
20
4
2
1.50
1
1
1
stuks
stuks
stuks
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
loempiavel
ei (kip)ingrediënt info
bouillon (tablet)
ketjap (Chinees)
prei
ui ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
Berei-
ding
Ui en prei snijden en met de rest van de ingredienten, behalve de kip en de eieren, fruiten in wat reuzel. Na 5 minuten het gekookte en in stukjes gehakte kippenvlees bij de kruiden doen. Van de 4 eieren een omelet bakken en in dunne reepjes snijden. Wat vulling en reepjes ei op een vel leggen, dichtvouwen en dichtplakken met wat eiwit of zout water. De loempia's moeten eerst worden voorgebakken, waarna ze, nadat ze afgekoeld zijn in de koelkast, bewaard kunnen worden. Voor het opdienen bakken in heet frituurvet. Serveren met sate- of pangsitsaus. Ook andere pittige sauzen komen in aanmerking.
Voedings-
waarde
Energie607 KiloJoules
145 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
9 gram
2 gram