culinaire zaken .nl |
Kwee Rotti Djawa (Zoete broodjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 4.50 400 8 1 |
gram deciliter gram stuks eetlepel |
meel (rijst-) santen suiker ei (kip) legen | ||
Berei- ding |
De legen aanmaken met twee deciliter santen of lauwe melk. Roer dit door het meel en laat dit, gedurende twee uur rijzen. Hierna de acht eieren klutsen met de suiker. Roer dit met de resterende dikke santen door het gerezen meel tot het een kneedbaar deeg is geworden. Hiervan maakt men kleine plat-ronde bollen die men, net als brood, in een oven bakt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6691 KiloJoules 1593 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 277 gram 30 gram 7 gram |