culinaire
zaken
.nl
Kol Koening
(Koolrolletjes gevuld met gekruid gehakt)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
250
4
3
2
1
1
0.50
-
-
deciliter
gram
stuks
stuks
stuks
theelepel
teentje
theelepel
naar smaak
naar smaak
bouillon
gehakt (runder-,mager)
koolblad (groen)
aardappel ingrediënt info
ui ingrediënt info
trassi
knoflook ingrediënt info
komijn
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De uien worden fijngesneden. We gebruiken gekookte aardappels. De knoflook wordt fijngehakt. We kunnen ook nog wat selderie fijngesneden erbij doen.

Kook de koolbladeren halfgaar en laat ze uitlekken. Maak een mengsel van het gehakt, aardappels, ui, knoflook, trassi en wat selderie. Kruid het geheel af met zout, peper en djinten. Leg een hoopje van het mengsel op een blad en rol het goed dicht. Doe er een houten prikker door dan blijft het zeker vastzitten. Beboter een vuurvaste schaal en leg de rolletjes naast elkaar. Zet de schaal in een voorverwarmde oven o grill. Giet er af en toe wat met ketjap aangemaakte bouillon bij. Na 15 minuten kunnen de rolletjes eruit. Serveer bij witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie759 KiloJoules
181 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
15 gram
3 gram