culinaire zaken .nl |
Kol Koening (Koolrolletjes gevuld met gekruid gehakt) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 250 4 3 2 1 1 0.50 - - |
deciliter gram stuks stuks stuks theelepel teentje theelepel naar smaak naar smaak |
bouillon gehakt (runder-,mager) koolblad (groen) aardappel ui trassi knoflook komijn zout peper | ||
Berei- ding |
De uien worden fijngesneden. We gebruiken gekookte aardappels. De knoflook wordt fijngehakt. We kunnen ook nog wat selderie fijngesneden erbij doen. Kook de koolbladeren halfgaar en laat ze uitlekken. Maak een mengsel van het gehakt, aardappels, ui, knoflook, trassi en wat selderie. Kruid het geheel af met zout, peper en djinten. Leg een hoopje van het mengsel op een blad en rol het goed dicht. Doe er een houten prikker door dan blijft het zeker vastzitten. Beboter een vuurvaste schaal en leg de rolletjes naast elkaar. Zet de schaal in een voorverwarmde oven o grill. Giet er af en toe wat met ketjap aangemaakte bouillon bij. Na 15 minuten kunnen de rolletjes eruit. Serveer bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 759 KiloJoules 181 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 15 gram 3 gram |