culinaire zaken .nl |
Kol Klappa Oedang (Kool met garnalen en kokos) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 50 2 2 1 - - |
gram gram gram theelepel stuks teentje naar smaak naar smaak |
kool (wit) garnaal (Hollands,gepeld) kokos (geraspt) kerrie (poeder) ui knoflook zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De halve witte kool wordt grofgesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. Kook de kool in water met wat zout halfgaar en laat dit uitlekken. Hak de kool dan fijn. Fruit in wat olie de ui en knoflook. Zet het vuur laag en doe er de garnalen, kool en kokos bij. Goed doorroerenb. Strooi er dan de kerrie en nootmuskaat over. Weer goed mengen en laat alles nog 10 minuten doorsudderen. Bij witte rijst serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 519 KiloJoules 124 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 8 gram 2 gram |