culinaire zaken .nl |
Karbonades in sojasaus | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
12 4 3 2 1 1 1 1 1 1 |
theelepel stuks eetlepel eetlepel stuks teentje stuks eetlepel eetlepel eetlepel |
saus (soja-) varkenskarbonade (schoude olie bouillon (kippen-) peper (groen) knoflook ui (voorjaars-) suiker honing water | ||
Berei- ding |
Hak lente-ui en knoflook fijn. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en snij in stukjes. Maak een marinade van 3 eetlepels soja- saus, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel water, lente-ui, knoflook en Spaanse peper. Marineer het vlees hier 30 minuten in. Keer de karbonades zo af en toe. Laat de karbonades uitlekken en schraap de lente-ui, knoflook en Spaanse peper van het vlees. Bewaar deze in de marinade. Verhit in een grote koekepan op een matig vuur 3 eetlepels olie en bak de karbonades 3 minuten aan een kant. Keer ze en bak de andere kant goudbruin. Voeg dan de marinade en 2 eetlepels kippenbouillon toe. Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen. Besmeer de karbonades aan een kant met 0.5 eetlepel honing, sudder nog 2 minuten, keer ze en besmeer de andere kant met 0.5 eetlepel honing. Sudder nog 2 minuten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2037 KiloJoules 485 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 28 gram 0 gram |