culinaire
zaken
.nl
Goelai Padang II
(Gestoofde vis uit Padang)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
3
3
3
2
2
2
2
2
2
1
-
stuks
eetlepel
stuks
teentje
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
naar smaak
makreel (vers)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
sambal oelek
peper (groen) ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
ketjap (manis)
sereh (vers)
zout
Berei-
ding
We gebruiken schoongemaakte vis. De uien worden gesnipperd.

Spoel de vissen af en maak ze droog. Snij de vissen in 5 tot 6 mootjes. Wrijf ze in met het asemvocht waarin het is opgelost of met het citroensap. Laat ze 15 minuten liggen. Fruit de uien tot ze goudgeel zien. Voeg dan de uitgeperste knoflook toe en laat alles nog 1 minuut fruiten. Laat het mengsel afkoelen en wrijf het daarna tot een gladde pasta. Ontpit de lomboks en snij ze in smalle reepjes. Doe ze saman met de pasta, koenjit, ketjap en sereh in een wijde pan. Voeg 3 tot 4 deciliter kokend water en breng dit al roerend aan de kook. Voeg 0.75 theelepel zout toe. Leg de moten vis in het vocht en alles opnieuw aan het kookpunt. Leg de deksel op de pan en laat alles 12 tot 15 minuten zachtjes sudderen. Schep de vis uit het kookvocht en leg ze op een voorverwarmde schaal. Laat het kookvocht indikken tot 3/4 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Verwijder de sereh en giet het ingedikte kookvocht over de moten vis. Dien alles zo warm mogelijk op. Garneren met fijngehakte peterselie.
Voedings-
waarde
Energie2196 KiloJoules
523 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
91 gram
2 gram