culinaire
zaken
.nl
Goelai Padang I
(Gestoofde vis uit Padang)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
4
2
2
2
2
2
1
1
0.25
-
theelepel
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
sap (citroen-)
makreel (vers)
ui ingrediënt info
sambal oelek
asem (water) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
sereh (vers)
laos (poeder)
basilicum (vers)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
We gebruiken schoongemaakte vissen. De uien worden gesnipperd.

Spoel de vissen af en maak ze droog. Snij de vissen in 5 tot 6 mootjes. Wrijf ze in met het asemwater waarin het zout is opgelost of met het citroensap. Laat ze 15 minuten liggen. Fruit de uien tot ze goudgeel zien. Voeg dan sambal, laos, koenjit, citroensap en fijngehakte basilicum toe. Schep alles goed om en laat het afkoelen. Wrijf dan dit mengsel tot een gladde pasta. Doe de pasta in een wijde pan en voeg 3 a 4 deciliter kokend water toe. Breng alles al roerend aan de kook. Laat het dan 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de sereh en zout naar smaak toe. Leg de mootjes vis in het vocht. Leg de deksel op de pan en laat alles 12 tot 15 minuten heel zachtjes sudderen. Dien de vis op in het kookvocht.
Voedings-
waarde
Energie2026 KiloJoules
482 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
90 gram
1 gram