culinaire zaken .nl |
Goelai Padang I (Gestoofde vis uit Padang) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 4 2 2 2 2 2 1 1 0.25 - |
theelepel stuks stuks theelepel eetlepel theelepel eetlepel stuks theelepel eetlepel naar smaak |
sap (citroen-) makreel (vers) ui sambal oelek asem (water) kurkuma (poeder) olie (zonnebloem-) sereh (vers) laos (poeder) basilicum (vers) zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken schoongemaakte vissen. De uien worden gesnipperd. Spoel de vissen af en maak ze droog. Snij de vissen in 5 tot 6 mootjes. Wrijf ze in met het asemwater waarin het zout is opgelost of met het citroensap. Laat ze 15 minuten liggen. Fruit de uien tot ze goudgeel zien. Voeg dan sambal, laos, koenjit, citroensap en fijngehakte basilicum toe. Schep alles goed om en laat het afkoelen. Wrijf dan dit mengsel tot een gladde pasta. Doe de pasta in een wijde pan en voeg 3 a 4 deciliter kokend water toe. Breng alles al roerend aan de kook. Laat het dan 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de sereh en zout naar smaak toe. Leg de mootjes vis in het vocht. Leg de deksel op de pan en laat alles 12 tot 15 minuten heel zachtjes sudderen. Dien de vis op in het kookvocht. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2026 KiloJoules 482 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 90 gram 1 gram |