culinaire
zaken
.nl
Goelai Manado
(Gestoofde vis uit Manado)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
100
8
6
2
2
2
1
1
1
1
0.25
-
-
gram
gram
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
teentje
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
tarbot
garnaal (Hollands,gepeld)
sap (citroen-)
peteh (boon)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
salam (blad)
ui ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
laos (poeder)
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
suiker
zout
zout
Berei-
ding
De uien worden gesnipperd.

Spoel de vis (tarbot) af, maak ze droog en snij ze in blokjes van 2 centimeter. Los het zout op in de citroensap en sprenkel dit over de blokjes vis. Voorzichtig alles omscheppen en 15 minuten laten staan. Snij de petehbonen in smalle reepjes. Fruit de uien goudgeel, voeg de fijngehakte knoflook toe en laat dit 1 minuut meefruiten. Laat dit afkoelen en wrijf het daarna tot een gladde brij. Snij de lomboks in smalle ringen. Doe de uienbrij met de peteh, lomboks, laos, salam en suiker in een wijde pan. Voeg 3 deciliter kokend water toe en breng al roerend alles aan de kook. Voeg naar smaak wat zout toe en leg de blokjes vis in het vocht. Zet het vuur laag en laat alles 4 tot 5 minuten zachtjes sudderen. Schep daarna heel voorzichtig de garnalen door het gerecht. Dan onmiddellijk opdienen in een voorverwarmde schaal.
Voedings-
waarde
Energie939 KiloJoules
224 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
28 gram
1 gram