culinaire zaken .nl |
Gestoomde gehaktballetjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 4 1.50 1 1 1 1 0.25 - - |
gram stuks theelepel centimeter eetlepel theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) waterkastanjes saus (soja-) gember (wortel,vers) olie (zonnebloem-) maizena ui (voorjaars-) suiker zout peper | ||
Berei- ding |
Hak waterkastanjes, lente-ui en gember zo fijn mogelijk. Hak het gehakt met een hakmes zo fijn mogelijk. Meng dit met 1 theelepel suiker, 1.5 theelepel sojasaus, 1 theelepel maizena, 1 eetlepel olie, 1 theelepel zout en een snufje peper. Meng er de gember, waterkastanjes en lente-ui door. Draai er met vochtige handen balletjes met een doorsnede van 2.5 centimeter van en leg ze op een vuurvast bord. Leg een stoomrekje in de wok, voeg zoveel kokend water toe dat het 1 centimeter onder het rekje is. Doe de deksel op de wok en breng aan de kook. Zet het bord op het stoomrek en doe de deksel er weer op. Stoom de gehaktballetjes op hoog vuur in 15 minuten gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1204 KiloJoules 287 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 11 gram 0 gram |