| culinaire zaken .nl |
Gemblong (Kleefrijst koek (hartig)) | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:10 | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 500 150 1 - |
gram gram stuks naar smaak |
rijst (kleef-,zwart) ![]() kokos bananenblad ![]() zout | ||
| Berei- ding |
De ketan goed gaar koken, daarna met de geraspte klapper en het zout vermengen en goed fijnstampen. Snij ze in vierkante stukken, verpakt in pisangblad. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 509 KiloJoules 121 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 1 gram 3 gram |