| culinaire zaken .nl  | 
Gemblong (Kleefrijst koek (hartig))  | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen  | 4 | Bereidings- tijden  | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:10  | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten  | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 500 150 1 -  | 
gram gram stuks naar smaak  | 
rijst (kleef-,zwart) ![]() kokos bananenblad ![]() zout  | ||
| Berei- ding  | 
De ketan goed gaar koken, daarna met de geraspte klapper en het zout vermengen en goed fijnstampen. Snij ze in vierkante stukken, verpakt in pisangblad. | |||
| Voedings- waarde  | 
Voedingswaarde per portie | Energie | 509 KiloJoules 121 KiloCaloriën  | Koolhydr Eiwit vezels  | 6 gram  1 gram 3 gram  |