| culinaire zaken .nl |
Garam Masala (Kruiden) | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 60 60 25 15 15 15 |
gram stuks gram theelepel theelepel gram |
peperkorrel (zwart) ![]() kruidnagel ![]() kardamom (peulen) ketoembar komijn kaneel (poeder) | ||
| Berei- ding |
Maal de kruiden tot een tamelijk fijn poeder en doe ze over in een goed afsluitbare pot. Het kerriemengsel wordt nog geurige wanneer de peperkorrels, de komijn- en korianderzaadjes voor het malen even onder de grill worden geroosterd | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1896 KiloJoules 451 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 92 gram 17 gram 39 gram |