culinaire zaken .nl |
Foe yong hay II (Chinese omelet) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 30 30 20 20 5 3 1 0.50 0.50 - - |
gram gram gram gram gram stuks eetlepel eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) wortel peultjes bamboe (scheut) reuzel ei (kip) puree (tomaten-) meel (tapioca-) djahe suiker peper zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken garnelen, krab of kreeft. De peultjes, worteltjes en bamboescheuten grof snijden en in de reuzel aanfruiten. De losgeklopte eieren vermengen met de aangefruite groenten en de kreeft, krab of garnalen hieraan toevoegen. Bak van dit geheel een omelet, deze mag niet te bruin worden. Het is aan te bevelen een lage vlam ofwel een verwarmingsplaat te gebruiken. Saus: de tomatenpuree iets afslappen met bouillon of water en daarna bijbinden met het tapiocameel. Op smaak brengen met peper en zout. De omelet op een platte schaal doen en overgieten met de saus. Daarna nog wat doperwten als garnering. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1053 KiloJoules 251 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 26 gram 1 gram |