culinaire
zaken
.nl
Foe yong hay II
(Chinese omelet)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
30
30
20
20
5
3
1
0.50
0.50
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
wortel
peultjes
bamboe (scheut) ingrediënt info
reuzel
ei (kip)ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
meel (tapioca-)
djahe
suiker
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
We gebruiken garnelen, krab of kreeft.

De peultjes, worteltjes en bamboescheuten grof snijden en in de reuzel aanfruiten. De losgeklopte eieren vermengen met de aangefruite groenten en de kreeft, krab of garnalen hieraan toevoegen. Bak van dit geheel een omelet, deze mag niet te bruin worden. Het is aan te bevelen een lage vlam ofwel een verwarmingsplaat te gebruiken.

Saus: de tomatenpuree iets afslappen met bouillon of water en daarna bijbinden met het tapiocameel. Op smaak brengen met peper en zout. De omelet op een platte schaal doen en overgieten met de saus. Daarna nog wat doperwten als garnering.
Voedings-
waarde
Energie1053 KiloJoules
251 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
26 gram
1 gram