culinaire zaken .nl |
Djagoeng Oedang (Gestoofde garnalen met mais) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 3 2 2 1 1 1 1 - |
gram teentje stuks stuks eetlepel blik stuks eetlepel naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) knoflook peper (groen) ui (sjalot) olie (zonnebloem-) mais (blik) citroen ketjap (manis) zout | ||
Berei- ding |
De sjalotten worden gesnipperd. De citroen wordt uitgeperst. Hak de lomboks, sjalotten en knoflook fijn en fruit ze in olie. Doe er dan mais en garnalen bij en genoeg water om het gerecht gaar te stoven. Maak het geheel op smaak af met citroensap en eventueel een scheutje ketjap. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 366 KiloJoules 87 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 12 gram 0 gram |