culinaire zaken .nl |
Daube van Zalm | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 24 6 4 3 1 1 1 - - |
deciliter blaadje stuks eetlepel stuks stuks blik theelepel naar smaak naar smaak |
water gelatine (wit) citroen azijn laurier (blad) ui zalm (blik) foelie (blad) peper zout | ||
Berei- ding |
De kruiden en de ui worden circa 30 minuten gekookt in water. Dan wordt dit gezeefd en de azijn en zalm worden nu aan de bouillon toegevoegd. Dan de gelatineblaadjes toevoegen en net zolang roeren tot de blaadjes zijn opgelost. Alles in een vorm gieten om af te laten koelen en stijf te worden. De daube wordt daarna uit de vorm gehaald en gegarneerd met enkele schijfjes citroen en peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 526 KiloJoules 125 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 14 gram 1 gram |