culinaire
zaken
.nl
Brengkessan Oedang Dan Tempeh
(Gestoomde en gepoft garnalen met tempeh)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
16
10
4
4
4
2
2
2
2
2
1
1
0.50
-
gram
theelepel
centimeter
eetlepel
blaadje
stuks
teentje
schijf
stuks
stuks
stuks
theelepel
theelepel
blok
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
sap (citroen-)
santen (blok) ingrediënt info
water
kemangi (blad)
ui (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laos (vers)
peper (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
kemirie (noot)
kurkuma (poeder)
trassi
tempe
zout
Berei-
ding
Stamp de kruiden (koenjit, kemiris, laos, trassi), tempeh, lomboks, uien en knoflook fijn. Meng de garnalen, kemangi en santen erdoor. Maak van dit mengsel met de folie een pakje. Stoom de pakjes in een rijststomer in circa 30 minuten gaar. Pof daarna de brengkessan op houtskook of in de oven.
Voedings-
waarde
Energie1197 KiloJoules
285 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
13 gram
4 gram