culinaire zaken .nl |
Brengkessan Oedang Dan Tempeh (Gestoomde en gepoft garnalen met tempeh) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 16 10 4 4 4 2 2 2 2 2 1 1 0.50 - |
gram theelepel centimeter eetlepel blaadje stuks teentje schijf stuks stuks stuks theelepel theelepel blok naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) sap (citroen-) santen (blok) water kemangi (blad) ui (rood) knoflook laos (vers) peper (rood) ui kemirie (noot) kurkuma (poeder) trassi tempe zout | ||
Berei- ding |
Stamp de kruiden (koenjit, kemiris, laos, trassi), tempeh, lomboks, uien en knoflook fijn. Meng de garnalen, kemangi en santen erdoor. Maak van dit mengsel met de folie een pakje. Stoom de pakjes in een rijststomer in circa 30 minuten gaar. Pof daarna de brengkessan op houtskook of in de oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1197 KiloJoules 285 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 13 gram 4 gram |