culinaire zaken .nl |
Bahmia (Gevulde okra's) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 5 2 2 2 1 1 1 0.75 - |
gram centiliter theelepel stuks theelepel eetlepel theelepel eetlepel theelepel naar smaak |
okra bouillon (runder-) sap (citroen-) tomaat venkel (zaad) suiker (bruin) chilipoeder boter (geklaard) kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Was de okra's, snij de steeltjes af en maak een snee in elke peul. Pel de tomaten, hak ze fijn en meng er de bruine suiker, het citroensap en de specerijen door. Vul de okra's met dit mengsel en leg ze vervolgens in een vuurvaste schaal. Smelt de ghee en schenk bij de okra's in de schaal. Strooi er zout en chilipoeder over en giet er de bouillon bij. Dek af en laat in een matigwarme oven of op een matig vuur gaar worden. Verwijder dan het deksel en laat het vocht verdampen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 244 KiloJoules 58 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 3 gram 3 gram |