culinaire
zaken
.nl
Bahmia
(Gevulde okra's)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
5
2
2
2
1
1
1
0.75
-
gram
centiliter
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
okra ingrediënt info
bouillon (runder-)
sap (citroen-)
tomaat ingrediënt info
venkel (zaad)
suiker (bruin)
chilipoeder
boter (geklaard)
kurkuma (poeder)
zout
Berei-
ding
Was de okra's, snij de steeltjes af en maak een snee in elke peul. Pel de tomaten, hak ze fijn en meng er de bruine suiker, het citroensap en de specerijen door. Vul de okra's met dit mengsel en leg ze vervolgens in een vuurvaste schaal. Smelt de ghee en schenk bij de okra's in de schaal. Strooi er zout en chilipoeder over en giet er de bouillon bij. Dek af en laat in een matigwarme oven of op een matig vuur gaar worden. Verwijder dan het deksel en laat het vocht verdampen.
Voedings-
waarde
Energie244 KiloJoules
58 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
3 gram
3 gram