culinaire zaken .nl |
Atjar Rawit (Zoetzuur van lombok rawit met uitjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 100 10 1 - |
deciliter deciliter gram stuks eetlepel naar smaak |
azijn water peper (rawit,rood) ui (sjalot) suiker zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken sjalotjes of zilveruitjes. Kook het water en los de suiker erin op. Laat het afkoelen en voeg dan azijn, lombok rawit, sjalotjes en zout toe. Laat het geheel goed trekken. Bewaren in goed afsluitbare potten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 77 KiloJoules 18 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 0 gram 0 gram |