culinaire zaken .nl |
Alloo chat | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 8 2.50 2 2 1 1 1 1 1 - - |
gram gram eetlepel theelepel teentje stuks theelepel stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
aardappel koriander (zaad) boter (geklaard) chat masala knoflook ui chilipoeder peper (Chili-,rood) kurkuma (poeder) laurier (blad) peper (zwart) zout | ||
Berei- ding |
Snij de aardappelen in blokjes van circa 3 centimeter. Verhit de ghee en bak ze hierin mooi bruin en krokant. Voeg ui en knoflook toe en laat 1 minuut meebakken. Strooi er de kruiden over en doe er het laurierblad bij. Dek de pan af en laat op laag vuur gaar stoven. Druppel er indien nodig wat water over. Schud de aardappels af en toe om. Houd de pan gesloten tot de aardappels gaar zijn. Dien met zwarte peper bestrooid op en garneer met de gehakte chilipeper en korianderblaadjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 526 KiloJoules 125 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 3 gram 5 gram |